Miljö


Miljö

Att bidra till en bättre miljö och att arbeta hållbart är en viktig del hos oss på Skoogs Bränsle. Vi gör det vi kan för att bidra och har här samlat en del insatser.

Reduktionsplikt
Den 1 juli 2018 infördes en ny lag för drivmedelsförsäljning i Sverige. Den innebär en reduktionsplikt för den ökad användningen av biodrivmedel och minskade utsläpp av växthusgaser.
Läs mer här

Massbalansprincipen
När du tankar bilen efter den 1 juli 2018 måste en viss andel av drivmedlet vara förnybart. Men hur ska du kunna veta att drivmedlet är just så grönt som utlovas? Ett smart sätt att hantera detta är med hjälp av massbalansprincipen.
Läs mer här

Vad gör Skoogs Bränsle?
Från och med den 1 juni 2020 har vi beslutat att koldioxidkompensera våra transporter med 85% vilket är 60% mer än vad lagen kräver. För att garantera detta använder vi oss utav massbalansprincipen som du kan läsa mer om ovan. Är du mer intresserad av hur vi arbetar med hållbarhet kan du läsa vår hållbarhetsrapport genom att klicka dig vidare via rutan här brevid som heter hållbarhetsrapport.

Skoogs Bränsle använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, statistik och riktad annonsering. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på skoogsbransle.se/skoogs-bransle-cookie-policy