Hållbarhet & Miljö


Hållbarhet & Miljö

Att bidra till en bättre miljö och att arbeta hållbart är en viktig del hos oss på Skoogs Bränsle. Att jobba med drivmedel är i sig inte en miljövänlig inriktning och därför blir det extra viktigt för oss att hela tiden vara nyfiken inför nya produkter och lösningar och därigenom göra det vi kan, för att bidra till en bättre framtid och miljö.

Mottot lyder "vi gör vad vi kan" och det gäller för alla våra bolag.


Lagstadgad reduktionsplikt

Den 1 juli 2018 infördes en ny lag för drivmedelsförsäljning i Sverige. Den innebär en reduktionsplikt för den ökad användningen av biodrivmedel och minskade utsläpp av växthusgaser.
När du tankar bilen efter den 1 juli 2018 måste en viss andel av drivmedlet vara förnybart. Men hur ska du kunna veta att drivmedlet är just så grönt som utlovas? Ett smart sätt att hantera detta är med hjälp av massbalansprincipen.

Vad gör Skoogs Bränsle när det gäller reduktionsplikten?
Från och med den 1 juni 2020 har vi beslutat att koldioxidkompensera våra transporter med 90% vilket är 65% mer än vad lagen kräver. För att garantera detta använder vi oss utav massbalansprincipen som du kan läsa mer om ovan. Är du mer intresserad av hur vi arbetar med hållbarhet kan du läsa vår hållbarhetsrapport genom att klicka dig vidare via rutan här brevid som heter hållbarhetsrapport.


Ambassadör Lisa Vinsa frågar om hållbarhet på Skoogs

Under 2021 startades ett samarbete med elitskidåkaren Lisa Vinsa som ursprungligen kommer från Kiruna men idag tävlar för piteelit. Lisa har ett brinnande engagemang för miljön och det i samband med hennes frågvisa och nyfikna personlighet väckte tanken om ett samarbete. Ett samarbete där Lisa ställer frågorna – som ni undrar!

Den röda tråden är att både Lisa själv och vi på Skoogs gör vad vi kan, både i skidspåret och i företagsbesluten. Vi har gjort en filmserie där Lisa frågar kända profiler på Skoogs om vilka klimat- och hållbarhetsinsatser vi har gjort i de olika bolagen.

Nyfiken? Titta på filmerna här -> Lisa frågar Skoogs


Press

Skoogs blir delägare i sustainalube

Skoogs investerar i vindkraft

Skoogs köper elbilar

Skoogs nominerat till miljöpris genom KUST Hotell & Spa


 

Skoogs Bränsle använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, statistik och riktad annonsering. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på skoogsbransle.se/skoogs-bransle-cookie-policy